Задържан е заподозрян в убийството на католическия свещеник
Източник: Агнуз

Турската полиция е задържала човек, заподозрян в убийството на италианския католически свещеник Андреа Санторе. По информация на компанията NTV, шестнадесетгодишен ученик е бил задържан в гр. Трабзон, в резултат на полицейска операция. От младежа е иззет пистолет, който е изпратен за балистична експертиза.

Не се огласява името на задържания; не се съобщава дори за връзка с някоя от действащите в Турция ислямистки групировки. Според свидетелства на очевидци, преди двата изстрела, които е произвел, убиецът на свещеника е изкрещял : „Аллах Акбар” (Аллах е велик).

Шестдесет годишният Андреа Санторе, свещеник в църквата „Света Дева Мария” в турския черноморски град Трабзон, беше убит миналата неделя с изстрел от упор, пред входа на храма. Убиецът е успял да избяга.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...