За половин година в Ирак са убити 48 жени, които не носят хиджаб


Интерфакс

За последното полугодие само в южноиракската провинция Басра са намерили смъртта си 48 жени, които са ходили с непокрита глава, показвали са се на обществени места с млади хора, или са работили с чужденци.

Много от тези "престъпления в името на честта" са останали безнаказани, съобщава италианският вестник "Corriere della Sera", цитиран от "Интерфакс".

Изданието отбелязва, че престъпленията, в името на защита на честта се случват в Ирак навсякъде – дори в мирния Кюрдистан, където, по данни на ООН за първото полугодие има 255 такива жертви.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...