Игнатий Димитриадски митрополит: Няма защо да се боим от диалога!Източник: ecclesia.gr

На 16.10.2006, на сбирка на съюза на учените-християни в Атина г-н Игнатий, митрополит на Димитриадос, изнесе беседа, която бе предадена по централния църковен телевизионен канал на Атинската архиепископия. Неговото слово беше на тема: „Междуправославните, междуденоминационни и междурелигиозни отношения”.

Г-н Игнатий говори за опитите в миналото и днес на Еладската Църква и на други църкви да бъдат откривани винаги общи неща и позиции по определени въпроси, така че диалогът между църквите да продължава и да допринася както за доброто на Християнството, така и за добруването на цялото човечество в най-общ план.

Той отбеляза следното: ”Няма защо да се боим от диалога, но нашите стъпки трябва да бъдат много внимателни… С трезвост, сериозност и без каквито и да било крайности е нужно да вървим в един свят, който се изменя с най-бързи темпове…”

Превод: С.Р.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...