Избран е новият патриарх на Сръбската църкваМоже да харесате още...

7 Отговори

 1. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  Да бъде волята Божия. Това е голям шамар за Амфилохий който се смяташе почти сигурно за избран. Ириней от бившия български град Ниш е преходна фигура, защото на 80-годишна възраст няма да управлява дълго или успешно.

  ……….

  Молитвата в Новия Завет –
  http://archiman.livejournal.com/

 2. марин христов каза:

  Той и папа Йоан ХХІІ е бил уж преходна фигура, защото бил стар и немощен и нямало да управлява дълго и успешно, пък какво се оказало след това?

 3. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  „Душе моя, душе моя, почто спиши…?“

  Папа Йоан ХХІІ е живял през XIV в. (Pope John XXII – Wikipedia, the free encyclopedia – [ Превод на страницата ]Pope John XXII (1249 – December 4, 1334), born Jacques Duèze (or d’Euse), was pope from 1316 to 1334. He was the second Pope of the Avignon Papacy).

  Ако имаш предвид човекът, свикал Втория ватикански събор, който видя сметката на Римокатолическата църква, той е Йоан ХХІІІ.

 4. архим. доц. д-р Павел Стефанов Георгиев каза:

  „Случва се след пътуване със съпруга й до Светите места в Израел. Разглеждайки Стената на народите, издигната на мястото, където е кръстен Христос, установяват, че на нея има библейски надпис за Кръщенето на всички езици. Имаше дори на зулу, но не и на български, казва д-р Чолакова. Когато се завърнали в България, решили да направят нещо по въпроса. С помощта на посланика на Израел намерили адрес на общината, към която да се обърнат. Оттам ги свързали с художника, който изработвал паната за стената.
  Подписали договор, изпратили му парите и той направил пано с надпис на български. После им изпратил снимки. „Направихме го за България и за хората. Тогава решихме, че в годината трябва да правим по едно добро дело“, спомня си Мариана Чолакова“.

  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-22&article=310248

 5. Петър Димов каза:

  Не успорвам нищо от това което пишете, нито искам да правя забележки или каквото и да е!

  Само от опит искам да ви кажа, че “ Wikipedia, the free encyclopedia“ е една голяма интернет измишьотина, в която може всеки по всяко време [b]да нанася редакции[/b]. За това не разчитайте никога на нея! 🙂

  Поздрави!

 6. Андрей Романов каза:

  Душицата сигурно има предвид средновековния папа, който е известен с това, че е избран като уж умиращ старец, а управлява после 20 години. Голям хитрец.

 7. Βασιλιάς της βλακείας каза:

  Патриарх Ириней, като дългогодишен епископ Нишки има и дълга история като непримирим враг на всичко българско. Можем да споменем, също така и приятните му дисертации в Атина, по време на тежкия комунистически титиов режим, както и рязкото му издигане в епископски сан…
  Лично го познавам, безспорно е голям хитрец.