Изказване на мюсюлмански духовник предизвика остри реакции в АвстралияМоже да харесате още...

1 Отговор

  1. Владислав каза:

    Проблемът не е в него! Вярно е това, че жените в тамошното общество (географски „източно“, но културно – най-типично западно) са под всяка критика. В Щатите те масово са наричани от мъжете „bitches“ („кучки“). Тук поне казваме „мацки“, но- чак „кучки“!?… Може и да имат основание – те си знаят. Но така свидетелстват срещу себе си. Защото, ако жените, сестрите и дъщерите им са кучки, какви тогава са мъжете?…Да, такава е картинката; а и у нас не е по-добра! Но наглият полов тормоз, на който са подложени тук мъжките сетива се парира от останките на християнски морал. Той казва:“Жената може да е гола, но ти не си животно, ти си човек. Не може да реагираш като куче. Длъжен си да се сдържаш.“ И общественият мир се крепи въпреки арогантното, крещящо, полово-предизвикателно облекло на жените, благодарение на чувството за отговорност, достойнство и търпение на мъжете. Донякъде и просто на навика – докога ще се впечатлява човек, без му омръзне?
    Но всичко е коренно различно в дивите средноазиатски племена, възпитавани в жестокия примитивно-чувствен дух на исляма. „Масовата“ им религия създава съвсем други нрави. Ако отидеш сам в гората и те изяде мечка- кой е виновен: ти, или мечката? Та тя е просто едно животно! Е, точно така е и при изповядващите(предимно) исляма народи.
    А защо на запад нямат никаква защита срещу исляма и създадената от него психология – това е ясно: защото са изгубили Христа. Един съвет тогава: да започнат да се обличат(да не ходят в гората)! Или – да търпят.