Излезе първото православно издание на Библията на английски език


orthodoxstudybible.com

Православната учебна Библия е плод на повече от двадесет години труд на някои от най-големите православни богослови на нашето време. Дългоочакваното в англоезичния православен свят издание съчетава нов превод на Стария Завет от Септуагинта с класическата Православна учебна Библия: Нов Завет и Псалтир (излязла през 1993 г.).

Тук по милостта на Бога може да се открие живата вода на Неговото Слово с изчерпателни коментари и изяснения, които довеждат до нашия съвременен свят ума на древната християнска Църква.

Първата православна Библия на английски език представя Библията на ранната Църква и Църквата на ранната Библия.

Православната учебна Библия е създадена от OSB – Old Testament Project и се издава от Conciliar Press. Тя използва английския превод на Библията New King James Version като основа за един нов превод на текста на Септуагинта. Септуагинта е гръцкият превод на старозаветните книги, използван от Христос, апостолите и ранната Църква.

Новата Православна учебна Библия съдържа целия Стар Завет, включително “неканоническите книги”.

Православната учебна Библия включва:

• Новия Завет по New King James Version
• Тълкования на ранните св. отци
• Богослужебни четива
• Въведения към книгите
• Предметен показалец
• Цветни репродукции на икони
• Цветни карти

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...