Кирил Смоленски: Дълг на Църквата е да напомня, че милиони хора живеят в нищетаМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. Дон Кихот каза:

  Кириле,

  Как е вилата ти в Швейцария, където ходиш да караш ски на предварително очистената от плебеи писта?

 2. evfimiya каза:

  edna molitva kazva: „Boze pomogni mi v dneshniya den da se durza taka che da ne obidya ili naranya nyakogo“… a i dneshnoto chtenie ot Evangelieto beshe za tova che purvo tryabva da izvadim gredata ot okoto si…

 3. ... каза:

  Дон Кихот наистина прави впечатление че следиш доста чуждите животи. Мисля, чее минало времето да се интересува дали някои си вършат работата. Да си стоят, те без нас немогат. А ние да си четем книгите и от тях да се спасяваме, изпитано средство е. Като няма миряни които да се подлъгват от тези, няма да има и за тях пара. Ще има секти, и всеки ще си прави свободно избора.

 4. Дон Кихот каза:

  Аз се опасявам, че Вие не знаете в каква църква сте попаднали. Дано да издържите шока на истината, когато прогледнете.

 5. ... каза:

  Няма Църква!

 6. chorbalan4o каза:

  дядото е готин, гледал съм му предавания по ОРТ, отговаря на писма от цяла Русия.

  материалното състояние на духовниците не е моя работа – интересува ме дали те си вършат работата в полза на Бога и на хората.

 7. faf каза:

  Това е лозунг който всички атеистични православни църкви развяват.Страшно и особенно цинично е когато хора като този за когото става въпрос в материала по горе започнат да говорят за милосърдие,благотворителност като проява на вяра.Да истина е че това е един образован и благообразен човек,но именно неговата обвивка става повод за съблазан на мнозина.Същият е активен член на КГБ още от 1958 година,има официална информация по този въпрос.същия заедно с архиепископ Меркурий дават разрешение да бъде взривена светинята на руския народ – Ганина яма от Б.Елцин,защото е станала обект на поклонение от страна на православните.Именно там са се намирали останките на Св.Николай романов-Цар Страстотерпец и семейството му.А в днешните условия същия хубостник Кирил е един от крупните акционери в нефтения бизнес на Русия.Абе наистина трябва да се зададе този въпрос на глас – Има ли Църква? Мисля че в пост комунистическите страни – НЯМА! А да откривате прилики м/у този руския Кирил и нашият Кирилчо? Кажете

 8. chorbalan4o каза:

  фаф, звучиш ми като един монах-амбулантен разпространител на благодат, който заяви, че БПЦ е безблагодатна, щото току видиш ли, нямала старци…

  та хулата против Св. Дух май беше непростима, според Евангелието… Ние българите имаме щастието да сме една от малкото изконно православни нации по света. Имаме благодатта да се причастяваме с Христа всяка неделя.

  не били морални владиците.. ами не са, тях Господ ще ги съди. но имаме толкова много братя и сестри, чрез които можем да видим благодатта в действие и да възхвалим Бога за това.

  Да, Христос е жив и в посткомунистическите страни, защото Неговата Кръв тече във вените ни.

  Всичко друго е на втора линия.

  Не откривам никакви прилики между двамата, нито физически, нито метафизически.

  Разликата е в това, че единият всяка седмица проповядваше (може и сега – не съм го срещал скоро по ОРТ) от тв екран, а другия два пъти в годината го виждаме по телевизията в злободневни скандали.