Лутераните: Няма ад, всички ще отидат в раяМоже да харесате още...

9 Отговори

 1. Idiot каза:

  Нямало ад, глуууууууууупости на търкалета.

 2. Idiot каза:

  Интересно, къде ли отиват извергите, като Хитлер и всичката му пасмина? Или като Шамил Басаев? То, ще бъде един рай, та ще ми се прище да ида на дъното на ада.

 3. Давид каза:

  За съжаление или не – има ад, вечен огън, геена. Пише го в Писанията, и не може да го отречем. Пише го на много места в Евангелията и Посланията. Сигурно това учение се е появило, с цел да размие призива към покаяние на Господа, и естевствено е измислено от дявола. Ами как комунистите учеха, че няма Господ и никой не се страхуваше от Бога и всички си живееха „спокойничко“ в греха?

 4. Дон Кихот каза:

  Леко смешен и много поучителен разказ за огледалния свят на семинариите – http://www.religare.ru/article17382.htm

 5. elena..eli каза:

  Така е като всеки си тълкува както си иска Св. Писание .

 6. p_stefanos каза:

  Праведниците ще бъдат поканени в рая с думите: „Дойдете вие, благословени на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира“. А неправедните ще бъдат отхвърлени с думите: „Идете от Мене, проклети, в огън вечний, приготвен за дявола и неговите ангели“ (Мат. 25:34, 41). Раят е приготвен за праведните човеци от създание мира, а адът не е приготвен за човеците, а за дявола. Адът не е свойствено, присъщо и подобаващо място за човека, но след като той сам пожелае да живее там, Бог се съобразява с неговата свободна воля. Бог никого не прави насила жител на рая. За човек, който не обича рая, той също би бил ад. За такъв човек няма рай – всичко е ад.

 7. nadezhda_a каза:

  Ето така възникват ересите: като се променя Словото Божие!!! Май за „братята“ лутерани се отнася, че гледат а не виждат и слушат, а не чуват… За какво тогава сам Господ е дошъл на замята? Нали за да ни посочи Пътят за да не попаднем в ада… Само можем да се молим за тия хора Бог да се смили над тях и да ги просвети, че да се върнат към истинската вяра…

 8. narayana777 каза:

  dragi luterani,4etete vnimatelno svetite knigi.nema nujda ni6to da si izmisliate.Gospod vsi4ko e kazal po vaprosite koito vi valnuvat.a i kade si mislite se namirate sega,da ne bi zemjta da vi e nekakav rai?

 9. sponzor каза:

  Твърде много станаха хората, самоопределящи се като християни, които гледат на християнството като на шведска маса. Всеки взема, каквото му харесва и убеждава останалите, че само той знае истината, а всички останали се заблуждават. А истината е само една и тя е такава, каквато Господ Иисус Христос я е посочил на своите съвременници и на нас: „Твоето слово е истина“.