Международен църковен базар се провежда в БукурещZiarullumina

Международен базар за одежди, икони, книги и църковна утвар (TOB) се провежда за трети път в Букурещ, Румъния. Официалното откриване се състоя в четвъртък в Romexpo в павилионите 26-28.

В експозицията участват представители на ателиета за свещенически одежди, икони и мозайки, производители на камбани и кандила, скулптори, архитекти, производители на шевни машини за бродерия и редица християнски издателства. Участниците са от Румъния, Гърция, Австрия, Германия, Украйна и Сърбия.

Когато влезеш през вратите на Базара, имаш чувството, че се пренасяш в друг свят. Шумът на улицата изчезва моментално. Това чувство се подсилва и от звъна на камбаните, обаждащ се от време навреме. Навсякъде виждаш само икони, кръстчета, одежди и други специфично църковни предмети. Някои от посетителите изглеждат като загубили представа за времето, омагьосани от църковната музика, която звучи наоколо.

Международният базар е организиран от MEDIA SCAI. Това е агенция за връзки с обществеността, публичност и културен мениджмънт, която заедно с фирмата ATOU от Гърция формират консорциум. Екипът на MEDIA SCAI са млади специалисти в областта на комуникациите и целта им е работят за запазването и разпространението на християнските ценности и култура.

 

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...