Може ли православният християнин да има мобилен телефон?Може да харесате още...

11 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  OMNI PURPURA PURIS! ЗА ЧИСТИЯТ ВСИЧКО Е ЧИСТО!
  Апостол ПАВЕЛ

 2. Дон Кихот каза:

  Аз също нямам мобифон. Не е проблемът в чипа, а във възможността чрез мобифона друг да знае денонощно къде се намираш, т.е. тотално следене. Мобифоните са духовните вериги на милиардното човешко стадо.

 3. plamen каза:

  Жителите на Чукотка (известни като чукчи) не се ползват с много добро име по света, особено в областта на интелекта и високите технологии. Нека да допълним, че доброволното носене на чип не се свежда само до мобилните телефони. Епископът би трябвало да се обяви против електронните часовници и калкулаторите и да призове да не се слуша никаква записана музика, нито радио, да не се гледат филми – защото всички тези машинки (от радиоапаратите до обикновения касетофон) са бъкани с чипове. Ако епископът се беше позамислил, щеше да бъде много изненадан колко чипове всъщност присъстват видимо и невидимо в живота ни. Той би трябвало също така да се откаже от пътуването с кола (чипове във вид на някаква примитивна електроника има дори в старите москвичи), да не говорим за самолетите, където по време на полет животът ти е буквално поверен изцяло на чиповете.

  Ако Диомид ползва мобилния телефон, показан на снимката, може би просто е дошло време да го смени? Тази древна Нокиа сигурно доста го изнервя вече. Неговите епархиоти могат да му подарят примерно една Нокиа N95 с 8 гигабайта вградена памет и да напълнят тази памет с православни песнопения и благочестиви видео филми.

 4. Дон Кихот каза:

  Освен това, мобифоните имат много силно вълново излъчване, което разрушава ДНК и бавно, но сигтурно причинява тумори на мозъка. След време ще има епидемия от това заболяване.

 5. izvor каза:

  …или чукчи версия на богословието на амишите? Някой беше казал, че дяволът е в подробностите. Ето че му намериха ново място – в чиповете и в ДНК деградацията.

 6. Toshev2006 каза:

  Учудвам се на разсъжденията на някои. В днешно време един свещеник с5-10 енории, ако е без мобил.телефон, не можеш да го откриеш при нужда. Ако е някой дето си стои в канцеларията по-цял ден ,въпросът е друг.
  Относно облъчването- ние сме обградени от всякакви лъчения и радио вълни с каква ли не честота, обгазявани от какви ли не газове във въздуха-продукт на световното промишленото производство, та едва ли един мобил. телефон ще ни причини рак или инфаркт?! За това, че можеш да бъдеш следен- с помощта на стотиците сателити, който желае може да те намери, където и да си, когато и да си. Нали един от бившите премиери на Чечня го проследиха по този начин, за да го ликвидират. Печатът на антихриста няма да е в чиповете, а в оледенялото от липса на любов сърце. Върху мнозина той вече е сложен. Ако пък има конкретен белег с външно изражение, Църквата съм уверен, ще го прозре, кой и какъв ще е, нали се ръководи от Дух Светий.

 7. Мия каза:

  Епископът / на Анадир и Чукотка/ Диомид изразява мнението си за мобилния телефон. А ние – за епископа, за жителите на Чукотка, оценихме им ителекта /според света!/. И християнски съвет им дадохме: „… Неговите епархиоти могат да му подарят примерно една Нокиа N95 с 8 гигабайта вградена памет и да напълнят тази памет с православни песнопения и благочестиви видео филми.“ По улиците от тинейджърските мобифони – писъци и крясъци, а от нашите – песнопения. Да не забравяме, че зад видимото се виждат много неща!
  Да не падне някой в изкушение пояснявам, че ползвам мобилен телефон, за вредата Дон Кихот е прав!

 8. izvor каза:

  да се ползва hands free. По възможност с Bluetooth. Дистанцията с такава джаджа може да бъде бъде до 10 м. от телефона Така злите сили ще следят телефона, но не и нас. Освен това ще съхраним ДНК-то си за пакибитието.

  Тук могат да паднат в изкушение само хората с два мобилни телефона 🙁

 9. Рътеп каза:

  хаха, забавна тема 🙂

 10. Idiot каза:

  Ех, епископът още не е звънял на Горещата линия NOKIA CARE, иначе най-любезно би му се предоставил огромна гама от телефони: от 1100 до Е71 и N95 8GB.
  Относно излъчването, всеки телефон трябва да отговаря на определени хигиенни изисквания, на който трябва да отговаря всеки телефон за да бъде пуснат в продажба – нивото на Specific absorption rate (SAR).

 11. Дон Кихот каза:

  GSM-ите докараха нова болест
  http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2008-06-22&article=237244