Мормоните: Върнете ни многоженството!Може да харесате още...

7 Отговори

 1. Kakvo e istina? каза:

  Аз съм ЗА! Нека се женят и мъжат. Защо никой не дава информация, каква е ситуацията с разводите там? Има ли изневери? На някои мъже една жена не им стига и ако имат втора или трета това би драстично намалило изневярата. При това , толкова много хора в една къща предполага повече от една тоалетни.

 2. kipria каза:

  Щом си „ЗА“, защо не отидеш да живееш при мормоните, тъкмо ще провериш и ситуацията с разводите. Само , че освен многоженството, което явно ти допада, ще можеш ли да приемеш и другите особенности на тяхното учение, в което се съмнявам. А колкото до изневярата, многоженството не решава въпроса. Между впрочем ти какъв пол си?

 3. Lakota каза:

  няма нужда да ходи и да живее при мормоните (там, между другото, ще му хареса ако си пада и трезвеник), нека поживее с няколко жени при съседните ни араби 🙂

 4. Мариан Томов каза:

  въпреки че официално полигамията и полиандрията са незаконни, не малка част от клира /особено на епископата/ на БПЦ активно практикуват полинадрия и достъа по-малко полигамия. Да бъдем тоелрантни!

 5. andrey каза:

  Мариане, разбирам какво искате да кажете, но думата „полиандрия“ значи съвсем друго. Това е, когато една жена има няколко съпрузи.

 6. Мариан Томов каза:

  но и в също време правя опит да гледам от смешната страна на едно неприятно явление в нашия клир който хем практикува хем анатемосва същото /искрено казано сърцето ме боли когато пъувам из православните страни и виждам и дори говоря с великолепни примери – епископи каквито искам и ние да имаме:Фотий Дламатински, Прфирий Йегарски, Атанасийе Йевтич, Иганийе Мидич, Йеротей Влахос, Атинагора Фокейски, Хрисостом Светогорец /епископ който сам живее в една килия в трудно достъпна местност на Атон//…….

 7. ieromonah Ioan каза:

  нарушавате 10-та Божия заповед с последното си изказване. Не пожелавай нищо, което е на ближния ти!