Москва не очаква посещение на папата в Русия


Източник: Интерфакс

Москва, 16 октомври. Въпросът за евентуално посещение на папа Бенедикт XVI в Русия изобщо не е на дневен ред в отношенията между Москва и Ватикана, заявиха представители на Руската православна църква.

"Никакви преговори за това между нас и Ватикана не се водят", заяви зам.-ръководителят на Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия протойерей Всеволод Чаплин, коментирайки твърдението на италианския вестник "Стампа", че папата може да посети Москва до края на 2007 г.

Отец Всеволод изрази убеждението си, че едно евентуално посещение на папата не би могло да се подготви без предварително обсъждане с Руската църква.

"В това отношение ние се доверяваме на нашите партньори от Ватикана", заяви той.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...