Националният съвет на църквите на САЩ: 600 хил. са жертвите след американското нахлуване в ИракМоже да харесате още...

1 Отговор

 1. Владислав каза:

  Американските войници са безмозъчни убийци с примитивно душевно (не смея да кажа духовно) ниво, или поне средно-статистически е така. Такава е целта на Пентагона. Но друга тема е кой повече души е убил. Войниците или правителството?
  Това, което американците правят винаги – където и да пратят войски, уж за „умиротворяване“, „стабилизиране“ и т.н. – вс. е обратното. Отварят кутията на Пандора. Предизвикват дестабилизация, войни, кръвопролития, етнически и религиозни сблъсъци, продължаващи с векове, установяване на комунистическа диктатура (срещу която уж са отишли да се борят) и т.н.
  Само си припомнете техните „войни“ (т.е. по-скоро, тероризъм) и плодовете от тях.
  Повечето жертви в Ирак са според мен от граждански войни и безредици, религиозни сблъсъци, борба за власт м/у разни групи… Но американците не са ли знаели какво ще се случи, когато се намесят? И не можеха ли тотално да окупират страната и да я държат под ботуш, докато се утихомири и постепенно се въведе ред? Нямаше да е много по-скъпо. Можеха да си го позволят. Но никога не име е била това целта. Затова носят отговорност за всички жертви. Защото са планирани и предизвикани от тяхната намеса и изгодни за тяхното правителство (или за някои богати“кръгове“ в него).
  А впрочем, ако Ирак някога стане“европейски тип“ страна, ТОГАВА ще има много повече жертви. И сега даже в България, ежегодно биват най-жестоко избивани десетки хиляди хора- поради „демокрацията“, която сме приели. Това са неродените деца на страната.