Ново решение на Светия Синод на Кипърската Архиепископия


Източник: phileleftheros.com

Архиереите на Кипърската Архиепископия ще поискат от Вселенския Патриарх Вартоломей свикването на Разширен Свети Синод на Кипърската Църква след Пасха през 2006 г. – това е решението от последното заседание на Светия Синод в Кипър.

На заседанието на Разширения Свети Синод през  2006 и след заключенията на лекарите за здравето на Архиепископ Хризостом ще бъде решено дали Негово Блаженство ще остане на трона си или ще се оттегли почетно и тронът ще остане празен.

В последното заседание на Светия Синод на Кипърската Църква не взе участие Епископът на Кикоя Никифор, който в момента е в чужбина. След днешното единодушно решение, насроченото посещение на кипърските архиереи във Фенер за 11 ноември, където трябваше да се обсъди архиепископският проблем, се отменя.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...