Обтегнати отношения между Ватикана и Турция


Източник: news.rnn.gr

В изявление от 7 февруари папа Бенедикт ХVІ осъди убийството на италианския католически свещенник Андреа Садоро в Трапезунд (днес Трабзон), изтъквайки мъченичеството на християнските апостоли в Турция.

Макар и Ватикана да беше една от първите страни осъдили карикатурите на Мохамед, явно е, че това не й е помогнало да избегне атаките на религиозния фанатизъм.

Въпреки че турският министър-председател Р. Ердоган изолира случая от антихристиянския климат, който властва през последните дни, събитията по-скоро го опровергават. Убиецът на свещеника е непълнолетен и по време на стрелбата срещу Андреа Садоро е извикал “Аллах е велик”.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...