Обща декларация за признаване Тайнството КръщениеИзточник: Радио Ватикана

11 християнски църковни общности в Германия са приели обща декларация за взаимно признаване на Тайнството Кръщение.

“Кръщението е знак за единство сред всички християни, защото то ни свързва с Исуса Христа ” е коментирал епископ Волфганг Хюбер, председател на Съвета на общността на лютеранските евангелисти.

Сред подписалите са председателят на Католическата епископска конференция, кард. Карл Лееман, и епископът на Църквата на евангелистите в диоцеза на Саксония Аксем Нок. Споменатата Декларация е била представена по време на икуменическия обред, отслужен в Катедралата на Магдебург. В нея за Кръщението се казва: “ който получи това Тайнство навлиза в Божия народ и там ще остане винаги и навсякъде, където се намира през своя земен живот”.

Това общо признание на Кръщението в името на Отца и Сина и Светия Дух доказва от страната на 11те християнски църковни общности в Германия взаимната връзка в единението с Исуса Христа. Кръщението е едно и неповторимо.

Декларацията приключва с обобщение, че “именно тази единственост на Тайнството Кръщение е призив към Христовите Църква да премахнат взаимните разногласия и превърнат това единство във видимо”.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...