Орхан Памук защити правата на православните в Турция


Източник: Благовест-Инфо

На тежкото положение на Вселенската патриаршия в Турция е посветена статията на световноизвестния турски писател Орхан Памук в последния брой на турския вестник "Радикал".

По случай десетгодишния юбилей на вестника неговите издатели са направили своеобразен експеримент, предоставяйки за един ден на писателя пълномощията на главен редактор.

Памук, който сам е бил заплашван многократно от ултранационалистите и ислямистите, направи основна тема на броя преследванията, на които в Турция са подложени писателите и интелектуалците.

В статията си "Един кръст – хиляда полицаи" лауреатът на Нобеловата премия по литература от 2006 г. говори за предразсъдъците спрямо Вселенската патриаршия, които са широко разпространени сред жителите на Турция.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...