Отправено е искане към ООН за признаване на религията на джедаите


Източник: RNN

Може би има хора, които биха казали, че за тях киното е религия, но изглежда има и други, които вземат нещата по-сериозно. Двама “вярвящи” на популярните филми “Междузвездни войни”, Шарън Лоу и Джон Уилкинсън, се явиха във вторник в щабквартирата на ООН, за да подадат искане за признаване като официална религия на… джедайството!

Всъщност те се явиха в щаб-квартирата на ООН преоблечени като героите от филмовата поредица, които копират, и заявиха своето искане с респектираща сериозност.

Разбира се те не са единствените. През 2001 г. 390 хил. жители на Великобритания са декларирали за своя религия джедайството.

И така, ако ООН ги признае, каква ще е следващата стъпка? Може би ще ги видим да кандидатстват за членство в Световния съвет на църквите!?

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...