Папата редактира молитвата за Разпети Петък в угода на евреитеМоже да харесате още...

24 Отговори

 1. Vasco каза:

  А кой да изцери слепотата на папата и неговите епископи?

 2. paterp каза:

  Папите май са повече юдейски водачи, отколкото католически. Опитват се да изопачават Словото Божие, за да угодят на чифутите. Затова са си открай време еретици. Горко им на икуменистите. Леко ги пускта и тех на пързалката.

 3. Дон Кихот каза:

  Вие плюете папата, но отговорете – защо Българската църква изобщо не се моли за обръщането на евреите и не само на тях?

 4. Encho каза:

  Аз ли греша или на всяка Божествена Литургия се казва:

  Ние – верните да се помолим за оглашените, за да ги помилва Господ.
  Да ги огласи със словото на Истината.
  Да им открие Евангелието на правдата.
  Да ги присъедини към Своята свята, вселенска и апостолска Църква.
  Спаси, помилуй, защити и запази ги, Боже, с Твоята благодат!

  И това не е ли достатъчна молитва?

 5. Дон Кихот каза:

  Католиците не само са кръстени, но и са минали през такава конфирмация, каквато ти не си сънувал.
  .
  Друго е по-странно: „Митрополит Кирилл – папский кардинал? Православный иерарх получил благословение у Папы, поцеловав ему руку и назвав „святым отцом“. – http://www.portal-credo.ru/site/?act=news&id=60221&cf=

 6. Рътеп каза:

  Икуменизъм бе Дон Кихоте, кво толкова странно видя?!

 7. Encho каза:

  Значи католиците са кръстени в истинната вяра? Така ли?! И ние, православните, имаме какво да научим и вземем от тях относно богослужението и Тайнствата? Правилно ли съм схванал?

 8. Дон Кихот каза:

  Не знам кой на какво Ви е учил, но истината е, че Православната църква признава тайнствата на Римокатолическата. Католици, които приемат православие, не се прекръщават и не се преръкополагат.
  .
  Ако станете студент в Шумен, ще научите много други неща. Парадоксалното при католиците е, че в богослужението си са запазили някои раннохристиянски елементи, смесени с късносредновековни и дори барокови. Докато православието е предимно византийско. От периода І-ІІІ век ние нямаме почти нищо.

 9. Vasco каза:

  „Православната църква признава тайнствата на Римокатолическата“?!! Отец, вие май сте били доста уморен като сте писали това нещо? Вярно, че католици не се прекръщават и не се преръкополагат. Това не значи, че признаваме извършваните от еретиците изповед и причастие. Нали? Защото в тях няма църковна освещаваща благодат. И няма как да има след като те са извън Църквата. А щом са извън Църквата, каква действеност може да има в тяхната евхаристия?
  Освен това, не е важно какви елементи – ранно християнски или византийски има в богослужението, а дали в него има благодатта на Светия Дух. А тя при еретиците не действа.

 10. TodorKaragyozov каза:

  на Света Гора и на други места (според ревността на епископа) кръщението извършено в римо-католическа общност не се признава и идващите в св. православие римо-католици се кръщават наново, защото тяхното понятие за Отца и Сина и Св. Дух е неточно, неправилно, еретическо, следователно и кръщението „в Името на Отца и Сина и Св. Дух“ неточно, неправилно, еретическо, ненужно, не в Този именно Господ Бог – Отец, Син и Св. Дух, Единствения. След като кръщението им е такова, то и иерархията им е такава, то и другите тайнства при тях са такива.

 11. Toshev2006 каза:

  Във всеки катехизис или догматическо богословие е упоменато, че се приема само Кръщението, като тайнство от римокатолиците, но после над покръстил се католик се извършва Миропомазание и чак тогава, Причастяване и проч.Тайнства. По икономия, само когато се венчава православен с римокатолик се допуска участиетож му в тайнството, без да е принуждаван да се отказва от заблудите на папизма.

 12. TodorKaragyozov каза:

  Тошев2006, вашето „Във всеки катехизис или догматическо богословие е упоменато“ е незнание, защото няма как да сте прочели „всеки“ или лъжа, защото само аз имам няколко такива в, които не е „упоменато“. Само с Миропомазание се приемат тези, които преди са приели православно кръщение, но в по-късен етап от живота си са излезли от св. Православна Църква и сега напускат ереста и се връщат в Нея. В България и особенно на запад може да видите епископ да благославя брак между православен и римо-католик, но това е незаконен компромис, който Бог ще съди, или това е грях против Тялото и Кръвта Господни, или това е икуменизъм, или….. , но не и чиста съвест.

 13. getan каза:

  Ние признаваме само крьщението на католиците,но не и рькоположението им.Как ако не е миропомазан ще признаем рькоположението им?Как ако не е полу4ил благодатта на Св.Дух 4рез Св.Миропомазание,ще може да свещенодеиствува и да претворява Св.Тайни Христови?

 14. Дон Кихот каза:

  Значи признавате само едно тайнство на римокатолиците, а другите не признавате? В кое от тях действа Божията благодат и в кое – не? И може ли да спрете вятъра да „духа, където си иска“ (Йоан 3:8)? Не е ли това богохулна самонадеяност и старостилна заблуда?
  .
  Православното миропомазване е по-късна форма. Католиците са запазили раннохристиянския начин на ръковъзлагане от епископа.

 15. Encho каза:

  Значи, Дон, ми разрешавате да се причастя в католическа църква, така ли? И ще получа всичко това, което получавам и в православната?

 16. Дон Кихот каза:

  Щом двете църквите са разделени, не може да има обща Евхаристия между тях. Такъв експеримент направи Руската църква в разгара на икуменизма през 60-те години, но се провали. Католиците първо трябва да премахнат късносредновековните наслоения – главенството на папата, Филиокве, concomitantia-та (схоластичното предположение, че Христос присъства едновременно в двата вида – Тяло и Кръв, и затова причащават само с единия въпреки Йоан 6:53) и пр.

 17. Encho каза:

  А така! Разбрахме се най-накрая!

 18. Дон Кихот каза:

  Нищо не сме се разбрали, другари! Кажете в какво вярвате и ще Ви докажа, че сте еретици.
  ––
  http://pavel.bloghub.org/

 19. vesko_alex каза:

  нещастно католическо донкихотче, ти което не си чело тората и талмудата на евреите не си прочел че там пише ЕВРЕИНЪТ ДОРИ И ПОКРЪСТЕН Е ВРАГ НА ИСУСА ХРИСТА. Папа Бенедикт 16 се казва Йозеф Ратцингер покръстен евреин ешкенази.Като кардинал му казваха ЛУЦИФЕР

 20. Дон Кихот каза:

  Невротиците строят кули, лудите живеят в тях, психиатрите прибират наема, а психопатите чупят прозорците (Алън Хъл).

 21. izvor каза:

  …глупостите от теория на конспирацията – момчето от „Хитлер юнген“ било „покръстен евреин“, „враг на Иисуса Христа“ и прочие дивотии. То много лесно било. Като не те кефи някой и го пишеш евреин. Стар руски/германски номер. Няма лошо. Те затова благочестивите антисемити и за Христос са измислили, че не бил евреин по плът, а ариец, елин, българин и прочие дивотии…

 22. Рътеп каза:

  Тука много хора страдат от болни амбиции, ДА УЧАТ, ДА ПРОПОВЯДВАТ, ДА ОТВАРЯТ ОЧИТЕ НА НАС СЛЕПИТЕ – а пък всъщност са такива балони с въздух, че дори аз 21 годишния пикльо ги гледам от страни и им се смея. Толкова книги сте прочели, пет пъти повече от мен, сигурно, а сте такива балалайки! 🙂
  Нека работим над себе си, м? Пък тогава да „просвещаваме“ другите!

  айде поздрави и любов, че липсва!

 23. Idiot каза:

  Главният еретик на католическата църква Ви дава нагледен пример за политическа толерантност и човекоугодие! Гледайте и се учете какви трябва да не сте.

 24. Florian каза:

  Moze i da e stranno, no komentarite na njakoi ot chorata v sluchaja, struva mi se, sa izgradeni izcjalo vurchu principa: kolkoto pove4e sme srestu katolizi i protestanti, tolkova po-pravoslavni sme! Pravoslavieto obache e pravoslavie ne prostso i ne samo kato protivopostavenost na nepravoslavnite, a predi vsi4ko kato pravilna vjara i ednovremenno s tova, kato lubov kum Boga i kum chorata. V tazi vruska Samijat Christos ne slu4ajno kazva: „tui da svetne svetlinata vi pred 4ovezite, ta kato vidjat dobrite vi dela, da proslavjat vashijat Otez Nebesen“. Zatova neka ne zabravjame, 4e samo po tazi svetlina i po lubovta mozem da budem razpoznati kato istinsksi Christovi u4enici, i tova e spored Samia Christos, a ne po zaklejmjavaneto na nepravoslavnite kato izpovjdvane i izraz na istsinsko pravoslavie.
  Suglasen sum s Don Kihot, no ne tolkova zaradi nego, a zaradi Spasitelja Christa, Kojto Sam ni kazva, 4e Duchut ducha navsjakude, nakudeto Si poiska, a ne samo natam, nakudeto na njakoi mnogo im se iska Toj edinstveno da poiska. A tova e taka, zastoto Sam Bog e Lubov, a tova na njakoi prosto ne im dopada, struva mi se, zastoto vsushnost tezi njakoi kato 4e li nikak ne obi4at da obi4at i mnogo obi4at da ne obi4at!