Папа Бенедикт ХVІ благодари на митрополит Кирил Смоленски за издаването на книгата му на френски


Източник: Orthodoxeurope.org

Папа Бенедикт ХVІ е благодарил на митрополит Кирил Смоленски и Калининградски, председател на Отдела за външни отношения на Московската патриаршия, за книгата му „Евангелието и свободата. Ценностите на Преданието в светското общество”, публикувана на френски език от Издателство Cerf.

Ето текстът на писмото на папата:

„На скъпия ни брат Кирил, митрополит на Смоленск и Калининград.

С удоволствие получих Вашата книга „Евангелието и свободата. Ценностите на Преданието в светското общество”, която ми бяхте изпратили с любезно посвещение чрез кардинал Роже Ечегарай.

Изразявам признателността си за тази чест и искам да изкажа интереса си към засегнатите в книгата теми. Смятам, че размислите ви ще спомогнат за задълбочаването на християнското наследство в контекста на съвременното европейско общество. Настоящият процес на секуларизация действително налага всички християни заедно да разсъждават върху най-ефикасния начин за свидетелстването на нашия Господ Иисус Христос.

Като се надявам да намерим скоро заедно с вас път към пълното единство на всички, които вярват в Христа, призовавам Божието благословение над Вас и над всички поверени на Вашето пастирско служение”.

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...