Папа Бенедикт XVI: Вярвам, че отношенията ни с РПЦ ще се развиват и занапред


Папа Бенедикт XVI заяви, че приветства патриарха на Москва и цяла Русия Алексий, и изрази надежда, че добрите отношения между Римокатолическата църква и Руската православна църква ще се развиват и занапред.

Той направи това по време на срещата си с Корсунския архиепископ Инокентий, който гостуваше на конгреса на Католическата църква на Италия във Верона, съобщава сайтът на Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия.

По време на беседата си с главата на Ватикана владика Инокентий предаде на папа Бенедикт поздрави от патриарх Алексий и Смоленско-Калининградския митрополит Кирил.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...