Папа Франциск призова енориите да приютят по едно бежанско семействоPope FranciscПапа Франциск призова в неделя всяка европейска енория и религиозна общност да приеме по едно бежанско семейство като жест на солидарност, предаде „Ройтерс“. „Обръщам се към енориите, религиозните общества, манастирите и светите места по цяла Европа да приемат по едно семейство бежанци“, бе неговият призив.

Ватиканът ще даде пример още в близките дни, като приюти две семейства. Там се намират две от десетките хиляди ,римокатолически енории в Европа. Само в Италия те са повече от 25 хиляди. 12 хиляди са римокатолическите енории в Германия, най-желаната цел от хилядите бежанци, които търсят спасение от войната в Сирия.

Папата подчерта, че приемането на имигрантско семейство би било „конкретен жест“ в подготовка за юбилейната римокатолическа Света година, посветена на милосърдието, чието начало е обявено за 8 декември.

 

Източник: Dnevnik.bg; снимка: Yonhap News

 

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...