Патриарх Алексий се завърна след лечението в ШвейцарияИзточници:
La Croix, Le JDD

Патриархът на Москва и на цяла Русия Алексий ІІ се завърна във вторник в Москва, след като беше на лечение в чужбина. Във сряда патриархът отслужи литургия в Покровския манастир в Москва.

От канцеларията на патриаршията са отказали да дадат подробности за състоянието на руския църковен предстоятел. Самият Алексий е обвинил противниците си, че са разпространявали слухове за смъртта му. „Няма нищо вярно в тези съобщения”, е заявил патриархът след службата в Покровския манастир в памет на наскоро канонизираната блажена Матрона Московска. „Виждате, че съм в добро здраве, работя, жив съм”.

Запитан във вторник от радио „Ехо Москвы” по повод слуховете за разклатеното здраве на руския патриарх, заместник-председателят на Отдела за външноцърковни отношения на Патриаршията отец Всеволод Чаплин е разкритикувал онези, „които лишават патриарха от правото да остане насаме и да се погрижи за здравето си”.

Отсъствието на 78-годишния патриарх от опелото на бившия руски президент Борис Елцин даде повод за слухове за тежкото му здравословно състояние и дори за смъртта му в Швейцария, където беше на лечение миналата седмица.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...