Повече от три тона старинни икони са незаконно изнесени от Русия в САЩМоже да харесате още...

10 Отговори

 1. Антон Николов каза:

  БКП, БПЦ, КГБ, ЦРУ, ФБР, КНДР, ГДР и помня ли вече целия му репертоар?
  Стои ми някак празно…
  И се питам защо САЩ „внасят“ икони от Русия, а не обратното!

 2. Idiot каза:

  Знае ли тоя гражданин на какви пачи яйца се насажда? То няма да са яйца, а живи въглени, но още не са му се подпалили гащите…

 3. chingis каза:

  Напоследък много се говори за правата на религиозните общности. Не се говори нищо обаче за открадните православни икони, ограбени храмове на православието, подигравки с Бога и вярата по медиите, интерпретацията на историята и литературата, които са задължителни в българските училища и които са върло атеистични, както и за представите на политици и бизнесмени, които ни заливат с медийна продукция и които носят белега на атеизма. Колко културни ценности се изнесоха от България и православните страни, колко манастири се унищожиха в Сърбия по време на размириците там, колко християнски храма в България са надраскани и непочистени, колко неправомерни водосвета се извършиха от „духовници“ на казина, бинго зали и др. източници на зрелища и развлечения, за които каноните на Църквата дават отрицателна културна рецензия? И после – православните били фундаменталисти! А атеистите, материалистите и другорелигиозните икономически фундаменталисти – те какви са? Защото да казваш, че икономиката е фундамент на обществото, това значи да възразяваш на идеята, че Бог е основният фактор в живота на човека и да отричаш културата, възпитанието, семейните ценности и случайните фактори в живота на обществата и народите, които фактори са дело на Божията промисъл. Антихристиянството пак както през комунизма ни залива отвсякъди и няма сила, която да му противостои, а за света опасно е православието, което близо половин век беше страдащо мъченическо християнство, непризнато от пазарните комунисти

 4. lyublyana каза:

  Chingis,добър коментар!

 5. Антон Николов каза:

  Само забрави да оплюеш духовенството подобаващо. Кажи пак за „тия тъпи попове“, дето са голям боклук и за новомъчениците. И за БПЦ дето е подкупена от БКП да ни води към ада. Оплюй всичко и всички, пък гледай пръските да не засегнат теб, че току-виж те пооцапали!

 6. Антон Николов каза:

  освещавали бингозали и казина!
  Браво на Чингис, какъв добър християнин! Той осъжда лошите попове! Да се поучим! Ето така правят християните: У на лошите! Ние сме добрите!

 7. iliana каза:

  защо се освещават бингозали и казина?

 8. ieromonah Ioan каза:

  Заглавието много ми хареса. Икони на килограм, в случая на тон. Някога русския епископ във Виена ми каза, че олтара на храма Христос Спасител в Москва събира 650 човека, тогава още си помислих, че тия хора с друг аршин мерят. На кило на километър, най-големите, най-благочестивите и пр. , а другите просто запетайки в ставнение с тях.

 9. Антон Николов каза:

  А приказката за гредата и сламката?