Православна църква ще бъде изградена на територията на Руското посолство в Пекин


Източник: OrthodoxNews

Проблемът с изграждането на църквата Успение Богородично на територията на Руското посолство в Пекин е на път да се разреши, както беше обявено на срещата на патриарха на Москва и на цяла Русия Алексий II с началника на държавната администрация за религиозните дейности в Държавния съвет на КНР Йе Ксяоуен, която се състоя по време на Московската среща на върха на религиозните лидери.

Официалният уебсайт на Московската патриаршия съобщава, че участниците са отбелязали необходимостта от развиване на отношения между традиционните религиозни организации на Русия и Китай. Патриархът е отбелязал, че желанието за сътрудничество е споменато в документа, одобрен от държавните ръководители на двете страни през 2004 г. при посещението на руския президент Путин в Китай.

Йе Ксяоуен оцени високо религиозния форум в Русия и отбеляза ролята на вярващите за изграждането на хармоничен световен ред. Той подчерта необходимостта от предоставяне на резултатите от този представителен междурелигиозен форум на лидерите на страните от Г-8, за да достигне до тях гласът на световната религиозна общественост.

Патриарх Алексий II и китайските участници в срещата обсъдиха широк кръг от въпроси, включително положението на православните християни и Православната църква в Китай, и изразиха желание за продължаване на диалога.

Китайската делегация на религиозната среща на върха включваше също председателя на Ислямската асоциация на Китай Чен Гуангюан и заместник-председателя на Китайската патриотична католическа асоциация епископа на Кунминг Ма Йинглин.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...