Православните отправиха благопожелания към френския президентИзточник: Orthodoxie.com

На 8 януари председателят на Събранието на православните епископи във Франция (СПЕФ) митрополит Емануил е представил на Жак Ширак пожеланията на православните във Франция по време на традиционната среща на френския президент с представители на религиозните общности, която се организира всяка година в първите дни на януари и се нарича церемония на пожеланията.

Негово високопреосвещенство митрополит Емануил е изказал на френския държавен глава пожелания за успешно управление на страната, като го е уверил в „лоялността и верността на всички православни вярващи във Франция към френския републикански модел и желанията им да бъдат положителна сила за свидетелство в полза на съвместното съжителство, търпимостта и откритостта спрямо другия”, се казва в съобщението на СПЕФ.

По време на срещата представителите на религиите във Франция са обсъждали с президента Ширак различни въпроси от областта на социалната сфера, защитата на околната среда и човешкото достойнство, както и теми, свързани с интеграцията на Европейския съюз, най-вече в светлината на приемането на двете нови православни страни членки, България и Румъния.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...