Православните румънци: Румъния не е Содом!Altermedia.info

Няколкостотин души участваха в “Поход за едно нормално семейство” в Букурещ. Организатори на събитието са пет граждански организации, работещи за запазване на румънските традиции и нравствени ценности. Целта е да се алармира за опасностите от хомосексуалната пропаганда в седмицата, когато се провежда "Гейфест 2008". Походът започна от Патриаршията и завърши на същото място.

Сред участниците имаше духовници (свещеници и монаси), младежи, студенти и случайни минувачи. Трикольори, православни икони, кръстове и плакати с надписи: "За едно нормално семейство, кажи НЕ на содомията", "Елате на себе си!" или "Румъния не е Содом" подсилваха въздействието от похода. "Христос воскресе" и религиозни песни се чуваха през цялото време. Участниците спряха пред две от църквите по трасето и заедно със свещениците се помолиха за спасението на хомосексуалистите.

"Нашето послание е за запазване духовните ценности на Румъния и по-специално на румънското семейство, без което този народ не би оцелял през вековете. Не протестираме против хомосексуалистите, а против хомосексуалността", заяви Йоан Соля, един от организаторите на събитието.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...