Православно-католическа среща в МоскваИзточник:
Infocatho

На 11 юни тази година в Москва ще се състои православно-католическа консултация върху антропологическо-етическите основи на църковния авторитет в изграждането на обществото.

Участие в консултациите ще вземат митрополит Кирил, началник на Отдела за външноцърковни отношения на Руската православна църква, и кардинал Петер Ердо, председател на Европейския съвет на епископските конференции.

На срещата, която е по инициатива на Московската патриаршия, ще се разглеждат антропологическите и етическите теми на авторитета на църковното учение за изграждането на обществото, правата на човека и достойнството на личността.

Наскоро кардинал Ердо изрази желание да бъде учреден ежегоден форум, в който Руската православна църква и Римокатолическата църква да обсъждат важни актуални проблеми. (Агенция SIR)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...