Предстои възстановяване на църквите в северен Кипър


Източник: Cyprus News Agency

Кипърската православна църква възнамерява да поеме инициативата за почистване и възстановяване на всички църкви в окупираната от Турция северна част на острова.

Предстоятелят на Църквата архиепископ Хризостомос ще изпрати циркулярно писмо до представителите [живеещи в свободната част на острова] на всички църкви в северен Кипър с покана да изберат свои комитети, които с финансовата подкрепа на Архиепископията да посетят окупираните райони, за да възстановят и почистят църквите там.

“Ако турците искат да имат контакти с нас и да си сътрудничим, те ще допуснат членовете на комитетите да възстановят всички църкви”, каза Архиепископът.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...