Премиерът подкрепя инициативата за изграждането на нов православен български храм в Австрия


Източник: Българо-шведско интернет общество

В писмо до федералния канцлер на Австрия Волфганг Шусел, премиерът Сергей Станишев оценява като особено полезна инициативата на Българската православна църковна община във Виена за изграждането на нов храм в града и изразява надежда, че канцлерът също ще подкрепи усилията на нашите сънародници за осъществяването на това начинание.

В писмото си премиерът определя многочислената българска общност в Австрия като най-живата връзка на австрийската култура и икономика с България. Той изтъква значението на Българската православна църковна община във Виена за утвърждаването на християнските и европейски ценности сред емигрантите. Дейността на православната община за утвърждаване на християнските и европейските ценности сред българските емигранти е изключително активна и така тя допринася за възпитанието им като добри граждани на Република Австрия, пише в писмото си министър-председателят. Той отбелязва, че ползваната от общината църковна сграда е съвсем недостатъчна за задоволяване на духовните нужди на вярващите, поради което е подето и начинанието за изграждането на нов православен храм.
В заключение министър-председателят Сергей Станишев изразява задоволството си от ползотворното сътрудничество между двете страни във всички сфери на обществения живот и убедеността си, че ръководеното от Волфганг Шусел правителство ще продължи да подкрепя България по пътя й към пълноправното членство.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...