Продължава диалогът между православните и протестантите от Реформираната църкваИзточник: Christian Today

Между 13 и 18 октомври 2005 г. в гр. Доур Хоир в Ливан се състоя международна среща на представители на православните и реформираните църкви. Срещата е девета поред проява на дългогодишна международна програма за богословски диалог между двете християнски общности.

Програмата за диалог е започнала през 1988 г. като инициатива на няколко поместни православни църкви и Световния алианс на реформираните църкви. Настоящата сесия протече под мотото "Съборност и мисия на Църквата" и беше съпредседателствана от митрополит Пантелеймон (Вселенска патриаршия) и преп. проф. Иаин Торънс (Църква на Шотландия).

Сред православните участници имаше представители на Вселенската, Александрийската, Руската, Сръбската, Румънската, Кипърската, Гръцката, Полската и Албанската православни църкви.

Следващата среща в рамките на православно-реформисткия диалог беше насрочена за 2007 г., като за мото беше избран цитат от Никео-Цариградския Символ на вярата: "Чакаме възкресението на мъртвите и живот в бъдещия век".

Превод: Пламен Сивов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...