Разпятието в грузински храм е започнало да източва кръв


Източник:  Благовест-инфо

В храмът, посветен на Света Троица в село Самеба, което в превод също означава Троица, Разпятието на Спасителя започнало да кръвоточи. Селото се намира в Чохатаурски район на Западна Грузия и необичайното явление е забелязано за първи път преди две седмици. В същото време, иконата на Пресвета Богородица, която и преди източвала миро, се покрила с капчици благоуханна течност.

Пред кореспондент на Интерпреснюз, настоятелят на храма отец Георги Жгенти разказал, че първите капки кръв на Христовото Разпятие местните хора забелязали по време на опелото на свой съселянин. Те започнали да се увеличават и като количество, и като обем.

И по-рано, след тържественото откриване на църквата през 2006 година, иконата на Божията Майка е мироточала, но в последно време мирото се увеличава.

Чохатаурският храм на Живоначалната Троица е построен с помощта на световноизвестния грузински оперен певец Паата Бурчуладзе, който се смята за един от най-големите баси в света.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...