Римската църква срещу „Ангели и демони“avtora.com

Италианската католическа църква отказа да позволи предстоящия филм "Angels and Demons" да бъде сниман в цървите в Рим. Причината за забраната е, че сюжетът на лентата, която е продължение на "Шифърът на Леонардо", обижда Ватикана.

Снимачният процес на продукцията започна през юни на някои от най-забележителните места в Рим, като Piazza Navona и Piazza del Popolo. На екипът обаче беше отказан достъп в църквите Santa Maria del Popolo и Santa Maria della Vittoria.

Двете църкви са сред 700-те храма, които се управляват от Италианската католическа църква.

"Не мисля, че продуцентите биха ни попитали директно дали могат да снимат, защото знаят какъв ще е нашият отговор", каза за Reuters говорителят на епархията.

В главната роля в продължението на "Шифърът на Леонардо" – "Angels and Demons" отново ще се превъплъти Том Ханкс (Tom Hanks). Актьорът ще си партнира с друга холивудска звезда – Юън Макгрегър (Ewan McGregor). Филмът трябва да излезе по кината на 15 май 2009 г.

Книгата "Шифърът на Леонардо" на Дан Браун предизвика възмущението на християните по целия свят заради кощунственото си отношение към свещени личности и събития.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...