Румънската Православна църква осъди издаването на „Сатанински строфи”Dir bg

Румънската Православна църква осъди издаването неотдавна на румънски език на "Сатанински строфи", предаде агенция Асошиейтед прес. Първоначалният тираж на първото издание на превода на книгата на британския писател Салман Рушди е 5000 екземпляра.

Книгата е оскърбление за духовните ценности и религиозните символи, казаха от Румънската църква. "Изразяваме своята солидарност с мюсюлманската общност", се казва в съобщение на църквата.

В Румъния живеят 100 000 мюсюлмани при общо население на страната 22 милиона души. Църквата заяви, че е против всякаква литература, която оскърбява религиозните възгледи. Повече от 80 процента от румънците са православни християни.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...