Румънски митрополит се причастява с католици, ще го съди Синодът на РумПЦМоже да харесате още...

3 Отговори

  1. Давид каза:

    Православни и католици нямат нищо общо помежду си! Ами Христос раздели ли се за тях на две? На два пъти ли се разпна Божият Син – един път за католици, втори път за православни? И може би ще дойде и от небето на два пъти за тях! Първо за православни, после за католици, а после за останалите, които сме още по-недостойни, според някои от тях!

  2. Idiot каза:

    Ще напомня на Давид, че има само една истинска Христова църква и Тази църква е Светата Православна църква. В апостолските правила и в тези на Св. Василий Велики, а и други такива, се казва с друговерци да не се води общуване. А католицизмът е ерес.

  3. plamski каза:

    леле Idiot не телие срам бе човек. Бог не е нито католик нито православен нито протестант. какво като се е причастил с католиците те пак са братя християни, всъщност всички сме християни докато се придържаме стриктно към библията. това е. да не забравяме че католиците са над милиард и една голяма част от тях са искрени вярващи,докато православни има няма 200 милиона от които една огромна част са спящи, да не би да си мислииш че Бог би допуснал такава ерес 😉 имаш нужда серизоно да се замислиш