Русенският митрополит Наум се срещна с Румънския патриарх Даниил 

Днес Русенският митрополит Наум, заедно с българска църковна делегация, се е срещнал с Румънския патриарх Даниил в Букурещ. На срещата са били обсъдени актуални проблеми за Православната църква в момента и техния отзвук в българското и румънското общество, се казва в съобщението на Basilica.ro. По покана на румънските архиереи митрополит Наум бе и един от официалните гости на Международната среща на православната младеж, която се проведе между 6 и 9 септември в румънския град Сибиу.

Към края на срещата в Румънската патриаршия, в параклиса „Св. Георги Победоносец“ патриарх Даниил е връчил дарове за Софийската епархия – дреха на св. Петка, както и кръст за благословение на българския народ. За тези дарове митрополит Наум е предал благодарностите към Румънския патриарх от патриарх Неофит.

Още днес от 17 ч. Русенският митрополит ще донесе за поклонение дрехата на св. Петка в русенския храм „Св. Троица“, където светинята ще остане до 15 септември, а след това тя ще бъде пренесена за поклонение в Софийската епархия.

Снимки: Ралука Ене/ Basilica.ro

 

Коментари

коментара

БЛИЗКИ ТЕМИ: