Руската православна църква одобрява резултатите от изборите в РусияМоже да харесате още...

3 Отговори

 1. ieromonah Ioan каза:

  Тия бушмени, дето ги манипулират, както си искат били избрали, Боже опази! Кичат се, „Етикетът путин“ и тия от неговата шайка с Православието му и от силата му не се отказват, но не за полза на Църквата, а за своя полза. А всеволод чаплин сигурно и Съветската власт е хвалил така и изборът на свойте събратя, само сега нещо на много честни взеха да се правят.

 2. p_stefanos каза:

  Всъщност ония, които разграбваха и унижаваха Русия през 90-те години и комунистите и тези сега са все едни и същи в различна мимикрия, в различен стадий на грабежа.
  Много е тъпо да се възхвалява властта така, както го прави о. Всеволод Чаплин. Но иначе в путиновска Русия нямаш никакъв шанс да попаднеш в медиите. Когато чета статии за Путин в руски вестници, имам чувството, че чета гротески. Трябваше ми много време, за да разбера, че това е официозният стил. Много жалко, че и църквата се впуска в този стил: „сегашният политически курс на Русия се подкрепя от абсолютното мнозинство на нейните граждани“. Политическият курс на Брежнев се подкрепяше от още повече граждани!
  Вярно е, че много противници са се нахвърлили срещу Русия и Православието, но не е това добрият начин на защита. Но църквата ще надживее и това!
  Там поне искат от църквата да „одобрява“. Нашата не я питат за нищо.

 3. Eulogia каза:

  Отец Всеволод е киник. И това няма нищо общо с факта, че е евреин по потекло.