Руският патриарх Алексий ІІ хоспитализиран в Швейцария


Източник: Romandie

Патриархът на Москва и на цяла Русия Алексий ІІ е в болница в Швейцария от няколко дена, според източник от руския църковен клир. Състоянието му е определено като „доста тежко”, според радио Ехо Москвы.

Радиостанцията цитира „източник от Швейцария”. Говорителят на Московската патриаршия от своя страна е отказал да уточни къде се намира патриархът и е казал само, че Алексий ІІ трябва „да се върне в Москва през следващите дни” и че „е говорил по телефона с няколко души”.

Сайтът на Патриаршията публикува съболезнователно писмо до вдовицата на починалия вчера руски виолончелист Мстислав Ростропович, подписано от Алексий ІІ. В писмото патриархът отдава почит на „Божия талант” на музиканта, „участвал във възстановяването на катедралния храм „Христос Спасител”.

Според пресслужбата на Московската патриаршия, Алексий ІІ трябва „да служи литургия в Покровския манастир на 2 май”.

Руският патриарх страда от няколко години от сърдечни проблеми и е бил хоспитализиран на няколко пъти. Смятан за близък човек на починалия в понеделник Борис Елцин, Алексий ІІ не взе участие в заупокойната служба във вторник и сряда в памет на първия руски президент. (ATS)

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

Подкрепете сайта

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...