Руският патриарх благослови тандема Путин – МедведевMediapool

Руският патриарх Алексий Втори даде благословията си за политическия тандем Владимир Путин – Дмитрий Медведев, предаде ИТАР-ТАСС.

Главата на руската православна църква каза, че подкрепя кандидатурата на Медведев за президент на Русия и допълни, че ще подкрепи кандидатурата на Путин за министър-председател, ако Медведев я издигне официално и ако Путин приеме.

"Този политически тандем ще бъде велико благо за Русия", каза Алексий Втори. "Той ще гарантира продължаването на руския външнополитически курс, започнат от Путин преди 8 години", допълни патриархът в изявление, излъчено по руските телевизии.

"От 8 години Русия е неузнаваема. В международната общност всички я уважават", заяви главата на Руската църква.

Алексий Втори отбеляза, че е трудно за един президент да стане премиер, но допълни, че добре познава Путин и знае, че той е човек, който никога не се оставя да бъде воден в действията си от амбицията и гордостта си.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...