Секти примамват деца със сладолед в БургасСтандарт

Сектанти зарибяват хлапета със сладолед и шоколади в Бургас. Агресивни емисари от Свидетели на Йехова, мормони и на Петдесятната евангелска църква са плъзнали по училищата и причакват малчугани с дребни подаръци, предупредиха от общината.

Давали и дребни пари на бедните, за да си купят закуска. а после ги водили на молитвени сбирки. Сектантите се представяли за православни християни и се разкривали едва след като обработят психиката на децата. "Убеждават ги, че тяхната църква е по-добра и истинска, ядосват се чиновниците. Мормоните пък предлагали безплатни курсове по английски език. Представители на евангелските петдесятни църкви примамвали нови членове с безплатни екскурзии, дрехи и лекарства.

Преди дни Свидетели на Йехова поканили малчугани от жк "Славейков" в "зала на царството", намираща се до местното школо. За атаката на сектите в Бургас признаха МВР и Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Директорите и учителите в школата са предупредени да разяснят пред възпитаниците и родителите опасността от иноверците.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...