Съд в Италия иска доказателства за съществуването на Христос


Източник: rnn.gr

Италиански съд иска от свещеника на град Витербо Енрико Рици ясни доказателства за съществуването на Иисус Христос. Свещеникът ще бъде призован да даде показания след жалбата на богослова Луиджи Кациоли, който макар че преди няколко години решил да се посвети на Бога, сега престанал да вярва и написал книга със заглавие “Невъзможният знак на Иисус”.

Италианският богослов е подал жалба против свещеника, понеже преди три години последният се обърнал против него чрез публикации в църковния вестник, който издава. През миналия април се провело съдебно заседание, при което отец Рици бил оневинен. В резултат на това, авторът на книгата подал нова жалба против отеца, което отново довело до настоящото му призоваването му в съда.

Безбожният богослов поддържа тезата, че не съществуват данни, които да доказват, че Христос е живял през І век, като се има предвид, че историци – като Тацит например, са живели и описвали историята след смъртта на Христос. Освен това Луиджи Кациоли смята, че Евангелията не представляват доказателство.

Съдебното заседание по въпроса е насрочено за края на януари и жителите на малкото градче Витербо, както и останалите италианци, с особен интерес следят развитието на случая.

Превод: Тодор Енчев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...