Талибани искат въвеждане на шериата в Пакистан


Бойците на движението Талибан, действащи в долината Сват, Пакистан, заявяват, че няма да прекратят въоръжената борба, докато шериатът не се разпространи на територията на цялата страна. Във вторник те активизираха своята дейност в съседния регион Бунер. Там те завзеха джамии и правителствени сгради въпреки подписаното мирно съглашение с Исламабад, съобщава BBC.

Талибаните, нахлули в Бунер, който се намира само в 100 км от Исламабад, забраниха на населението да слушат музика. Те използват джамиите, за да привличат младежта в своите редици.

Междувременно властите на страната продължават да настояват за тяхното разоръжаване, както е предвидено от условията на примирието с тях, съгласно които на метежниците бе разрешено да въведат шериатски съд на територията на долината Сват при условие, че те се откажат от водене на военни действия.

Превод: Андрей Романов

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...