Турските власти не възприемат папата като религиозен лидер


Източник: Интерфакс

Анкара, 20 октомври. Властите на Турция не възнамеряват да разглеждат предстоящата визита на папа Бенедикт XVI в тяхната страна като посещение на религиозен лидер.

Папското посещение в Анкара ще се разглежда изключително като визита на "глава на чужда държава", съобщава турският вестник "Хюриет".

Вестникът съобщава също, че по време на посещението си, което ще започне на 28 ноември, папата ще подари на турския президент древна Библия и сборник със собствени трудове и молитви.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...