Църковни водачи от Близкия изток се срещат в Кипър


cyprus-mail.com

Деветата генерална асамблея на Съвета на църквите на Близкия изток (MECC) започна своите заседания на 27 ноември в Пафос, Кипър, с участието на повече от 100 делегати от всички християнски деноминации в Близкия изток.

Според предстоятеля на Кипърската православна църква архиепископ Хризостом ІІ MECC обсъжда въпроси, отнасящи се до конфликтите в Близкия изток.

Съветът се среща на всеки две години, за да направи преглед на работата на MECC и да одобри бъдещите действия.

На срещата в Пафос MECC ще избере нов президиум и нов генерален секретар.

MECC е автономно и местно сдружение на четирите християнски църковни групи в Близкия изток: източноправославна, древноизточна (дохалкидонска), протестантска и католическа.

Превод: Божидар Питев

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...