SCOBA отправи апел за освобождаване на архиепископ ЙоанИзточник: ПОА Инфо

Постоянната конференция на каноничните православни епископи в Америка (SCOBA), съставена от представители на висшия клир на епархиите на Албанската, Антиохийската, Българската, Карпато-Руската, Гръцката, Румънската, Сръбската, Украинската и Православната църква в Америка, е публикувала на интернет страницата си апел за освобождаването на архиепископ Йоан от затвора.

В апела за освобождаване, който публикуваме по-долу, Постоянната конференция на каноничните православни епископи в Америка осъжда затварянето на архиепископ Йоан по обвинения, по които преди това е бил освободен, и същевременно отправя призив до правителството на Съединените американски щати да съдейства за освобождаването му.  

Архиереите на SCOBA апелират за освобождаването
на архиепископ Йоан от затвора

Ню Йорк – Архиереите на Постоянната конференция на каноничните православни епископи в Америка (SCOBA) изразиха на днешната си среща (12 декември, бел. прев.) своята съпричастна братска любов към архиепископ Йоан Охридски и осъдиха повторното му затваряне от страна на Бившата югославска република Македония (БЮРМ).

Продължаваме да скърбим поради задържането на този  йерарх на Православната църква, пренебрегването на физическите му страдания и нарушаването на човешките му права, което има отрицателни последствия върху верните от неговата архиепископия.

Добре е известно, че архиепископ Йоан бе оправдан по-рано от обвиненията срещу него. Въпреки това, той пак е в затвора.

Ние, йерарсите на SCOBA, оправдано очакваме надлежните власти на БЮРМ да вземат необходимите мерки, за да бъде освободен архиепископ Йоан от затвора. Призоваваме също така нашето правителство на Съединените американски щати да съдействат за неговото освобождаване.

За контакт:

SCOBA Office
8 East 79th Street
New York, NY 10021
Tel: 212/570-3593

Превод: Екатерина Крумова

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...