Слово на Велика събота и на светото ВъзкресениеМоже да харесате още...

4 Отговори

 1. Georgi Traikov каза:

  Христос Воскресе. Млад човек, но мъдър! Мисли като Владика! Не! Сълременен събор от Епископи не могат да мислят така обикновено и богословски дълбоко. Великият Параклис към Света Богородица, който Императора Теодор е съчинил е направо Бажествен извор. Господи упокой душата на този страдалец, който ни е оставиб велика молитва към Майката Божия. Христос Воскресе.
  Послепис:Пиша и като мелничанин, защото паметта му тука се е помнила неколко стотин години. Верният народ трудно забравя Божийте хора.

 2. Стефан Чурешки каза:

  Христос Возкресе! Голямото изкушение пред младите православни богослови и духовници са властта и парите. Те следва да обърнат внимание върху това изпитание и да покажат, че вярата им е чиста и не се интересува от власт и пари, което е целта на светската политика и икономика. Още веднъж Христос Возкресе!
  http://chureshki.wordpress.com/

 3. Fr Pavel каза:

  Христос воскресе на всички!

  Бях в провинцията за панихида на леля ми и съм потресен с каква скорост умира българското село. То е било крепител на православието през вековете, но от три поколения не е, което е трагично. Умре ли селото, ще умре и България.

 4. Georgi Traikov каза:

  Фадер Павле, Христос Воскресе! Поради Божията милост, нашето село още не е умрело, но усилията, които се полагат за неговото унищожаване са ефективни, особено усилията на институцията БПЦ. В съседна Гърция, Епископите се борят с държавата им, да има свещеник във всеко село, а тука Владиците се превърнаха в гробари на свещениците. Хората ги виждат, само на погребението на свещеника им. В Гърция, свещеническия съюз, се бори с недъзите както на енорияшите си, два пъти по-силно с извращенията на Епископите, а тука? Петдесетина свещеника се борат за нов стандарт на свещенослужителя, и всички си гледат сеира или се борят вертуално. Къде е Съборността на Църквата? Ах! Да! Нашто БПЦ е вселенско. Императора Теодор Дука Ласкарис, след смъртта си е дал името на едно село до Мелник, защото не е бил кух бунтар, а е бил молитвеник и богослов.А ние? Всеки харамия в расо и митра аа, да го направим светия. Христос Воскресе! Боже как станахме мохамедани с кръстове? Покажи ни!