За мотористите, децата и добрините за КоледаВ навечерието на Коледа 2006 рокерите отново събират средства за подаръци на сираците в Доганово. Вече се знае датата и мястото на тазгодишното тържество: 17 декември, клуб „Маската”. Организирани са няколко пункта за събиране на средства. Инициативата за коледното парти протича при пълна прозрачност – за миналогодишната коледна акция има отчет за всяка похарчена стотинка. Така ще бъде и сега.

В навечерието на миналата Коледа на мотористите, обединени в сайтовете http://bikerz.netissat.bg и http://moto.zonebg.com, хрумва идеята да посетят някой от домовете за деца, лишени от родителски грижи край София. Избират дома в Доганово. Хронологията на тази инициатива започва с немалко трудности, но в крайна сметка се случват много хубави неща.

Първото от тях е, че със събраните пари на Коледа през 2005 г. се получава страхотен празник и всички шестдесет и шест деца получават своя подарък.

Следват среща през април, на която са поправени употребяваните велосипеди, подарък от Австрия.

Има и акция за абитуриентския бал на две от възпитаничките на Дома в Доганово, при която са събрани пари за обувки, чанти и е организиран мотоескорт до мястото на бала.

За Деня на Детето е организиран празник на открито, на който „Бараби блус бенд” свирят безплатно. Децата преливат от щастие и танцуват под рукналия дъжд… Има обща трапеза и отново подаръци за всички.

Следващата инициатива е шлайфане на мебели, донесени в Дома от други домове за сираци. Това мероприятие завършва с приятелска футболна среща, на която отборът на децата заслужено побеждава тима на мотористите.

В навечерието на Коледа 2006 рокерите отново събират средства за подаръци на сираците в Доганово. Вече се знае датата и мястото на тазгодишното тържество: 17 декември, клуб „Маската”. Организирани са няколко пункта за събиране на средства. Инициативата за коледното парти протича при пълна прозрачност – за миналогодишната коледна акция има отчет за всяка похарчена стотинка. Така ще бъде и сега.

„Ангажиментите” на мотористите към Дома за сираци в Доганово са вече превърнати в традиция. Има идеи те да прераснат в нещо по-голямо и да достигнат и до други домове и деца. Освен прекрасната идея, впечатлява отличната организация, бързата реакция и Добрината. За добрите дела всяко време и всяко място е подходящо.
Поздравления от нас!

Подкрепяме вашата инициатива и поместваме адресите на пунктовете за набиране на средства:

1. ж.к. Младост 3, ул. инж. Георги Белов 20А. В работни дни, от 9-17 часа. Това е офис сграда, на първия етаж има секретарка – казвате, че идвате при мен (Оги) и тя ще ви обясни къде е стаята ми. Нека всеки сам погледне адреса в БГ Мапс, защото линковете им са временни и като го постна тук, не зная след колко време вече няма да е активен. Въпреки, че сградата се води на ул. Инж. Георги Белов, входът й е откъм ул. Жечо Гюмюшев (между бл. 353 и инж. Георги Белов).

2. бул. Евлоги Георгиев 169 това е " Руски клуб ", който сега е – първи професионален билярд-клуб "Q". Работи денонощно и е в центъра. Това е мястото, на което Speedster ще събира пари. Когато той не е там, неговите колеги ще приемат парите и ще издават ПКОрдери.

Щом сте вече тук…

Разчитаме на вашите дарения, за да поддържаме този сайт. За високото качество на материалите, които публикуваме тук, нашите сътрудници – преводачи, автори, редактори – заслужават справедливо заплащане за труда си. Можете да проследите актуалното състояние на даренията към всички програми и кампании на фондация „Покров Богородичен“ за текущата година от този линк >>>

Ако желаете да бъдете част от усилията на екипа да развиваме и поддържаме сайта, можете да станете редовен дарител на Православие.БГ в платформата Patreon >>>

лв.
Select Payment Method
Personal Info

Credit Card Info
This is a secure SSL encrypted payment.

Donation Total: 10,00 лв.

Следвайте ни
  
  
   

Може да харесате още...