На Великден в ПловдивМоже да харесате още...

6 Отговори

 1. anima_mea каза:

  Христос Воскресе!

  Аз лично бях изключително впечатлен от пеенето на псалта и хора на семинаристите. Също така (с обпатен знак) и от отвратителната блъсканица и тъпканица за благодатния огън – все едно не беше храм, магазин за цитруси по татово време.

 2. portos каза:

  Добре е, че можем все още поне да „отговаряме“. Дали и това право няма да ни отнемат в името на „равитието“?

  Аз наистина се зачудих на всеобщия радушен прием след хиротонията на Проватски епископ Игнатий. Сега вече започват нещата да си идват на мястото… Всяка атака срещу епископ е „правомерна“, защото имало епископократия „в отрицателна конотация“. А интригократията е много положително явление – вижда се.

  Та какво казвахте, г-жо Сивова – привижда ми се медийна война срещу Църквата? Обръснатите до синьо застаряващи момчета не провеждат постъпателна антицърковна акция?

  Както и да е – единственото, което ще е етично като Ваш гост да направя (вече поизлязох по-горе от рамките на приетото), е да си послужа със символичния Богослужебен език, изповядвайки: „Да възкръсне Бог и да се разпръснат враговете Му!“. Да даде Господ и аз да принеса в това дело. И нека е общоцърковно, а не моя лична вендета…

 3. portos каза:

  ЦИТАТ от Светломира Димитрова из „Трябва ли Българската православна църква да бъде закрита?“:

  „Игнатий обявил НАТО за сатанинска армия.“

  Бърз акомпанимент:

  „В Града под сините камъни се завъртя интервю на епископа отпреди 3 години в руския сайт voskres.ru. В него еп. Игнатий обявява Алианса за сатанинска армия.“ http://www.dveri.bg/content/view/6458/172/

  А аз си направих труда да прегледам самото интервю (означено с тъничкото кратко „тук“):

  „До сих пор в Болгарии не любят НАТО и никогда его не воспримут нормально. И как можно нейтрально относиться к организации, которая на самый почитаемый в Православии праздник Великого Воскресения бомбила в Сербии и государственные объекты и храмы — Божьи Престолы с надписями на ракетах «С праздником Пасхи!». Люди знают какое происхождение имеет организация НАТО — это легион, армия сатаны.“
  http://www.voskres.ru/interview/ignatii.htm

  Бог да ни е на помощ с такава „православна публицистика“! Сега какво? Ще се повтори грозната офанзива срещу „другия брат Карагьозов“.

  Да, поруганието е неправедно, а единствения ни грях е, че не са размити у нас предствите за Църква!

 4. Atila каза:

  по времето на св. княз Владимир, малко преди покръстването на Киевска Рус. Когато делегацията му се върнала от Константинопол за службата в „Св.София“ тя заявила, „незнаехме къде се намираме -на небето или на земята“…

 5. Atila каза:

  примерът е заразяващ или сме се заразили от примера?
  http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=489416

 6. контра каза:

  Горепосоченото есе нищо не доказва.Освен че в България вече е пролет и че на народа му се купонясва.
  както пилците се броят на есен,то и вярващите се броят в делник не в празник.
  Трабва просветителска работа братя ,народа е неграмотен.За него на Разпети петък се минава под масата , а кого са разпънали стрика му или ляля му ,не го интересува.
  Иначе дотук разбрах само, че като католиците започваме да се занимаваме усърдно с благотворителност,да не станем само една мъртва институция.