СилатаМоже да харесате още...

8 Отговори

 1. szila каза:

  много силно есе! Не само, защото подобен образ на мъжа би спомогнал за връщане на равновесието, нарушено от феминизацията на мъжа и маскулинизацията на жената, а може би защото препраща към така естествените отношения, в които мъжът си е мъж, а жената жена.

 2. Chorbalan4o каза:

  Чест и початания! Кратко, точно и ясно. И мъдро.

 3. Chorbalan4o каза:

  почитания! (съжалявам за правописната грешка).

 4. Orangecounty каза:

  Ami nali niakoi uzh daze viarvashti hora smiataha che e goliama gordost za myzha da e bil s mnogo zeni prez zhivota si.Te vyzpitavaha sinovete si v poligamia,edno sataninsko povedenie. A v sashtoto vreme kogato edna zena e postradala ot negovo manipulirane i nasilie tia e prezriana ot obshtestvoto i daze nikoi myzh ne ia iska.Predi da otsydite vizhte che vsichki hora sa ravni pred zakonite i vsichki shte bydat sydeni bez znachenie pola,uma,krasotata,bogatstvoto.I posle zashto imalo emanzipazia ami taka shte e dokato ne premahnete nespravedlivostite.

 5. Ангел Небесен каза:

  разбира се, че е хубаво, след като не го е писал Павелчо. Усеща се някак си невъзможността за припокриване на текста с въпросния човек (по разбираеми канонични причини). 🙂
  Нежна мъжественост – женската мечта! Но именно тя зависи в най-голяма степен от потентността, без последната да служи за развратни действия. Именно половата немощ (тесните рамене) е в основата на причините на грубиянщината, поради неравномерната соматична сексуална разпрделеност. Този, който може да преодолее стихията на пола (в случая – мъжкият) трябва да е мъжествен в твърдостга на позицията си определяща отношение му към него, а не разбира се, в показа на вторични полови белези. Нито прекалената нежност е гаранция за сърдечности топлота, нито бекомпромисната твърдост презентира мъжествен характер. Изискването за надделеване на един от двата случая, води или до педерастия или до мачизъм, като двете са индикатор за сгрешена сексуална волеизява.

 6. sponzor каза:

  Моля Ви, не бъдете толкова снизходителен. Не като че ли се възражда, вече е възроден култът към мутрите, крадците и убийците. А в общество ни байганьовската наглост и жестокост се цени повече от любезността. Общество ни тачи силата на парите и мускулите, а не силата на вярата и духа. И това вече е насадено в подрастващото поколение. Наистина има прекрасни деца, но колко са те?
  А към есето, просто нямам какво да добавя. Поздравления!

 7. KATI каза:

  Хубавите думи учат душата, карат я да полети , а когато в тях има и мъдрост – това е скъпоценен дар, който може да се превърне в спасение, в глъдка въздух, за да продължиш, за да издържиш, за да се поправиш.
  Благодаря Ви архим.доц.д-р П.Стефанов

 8. refab каза:

  на ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ- според първоаприлският брой на в-к „Църковен егоист“, дарява СВРЪХСКЪПИЯ СИ АВТОМОБИЛ-http://egoist.dveri.bg/content/view/53/32/

  Да изпратим по имейл (mitropolia_plovdiv@abv.bg) благодарствени писма до митрополита!