Отец Харалампий връща наркомани в правия пътМоже да харесате още...

21 Отговори

 1. forerunner каза:

  ох, защо такива изкусителни препечатки пускате по време на пост. Ако се отприщя знаете ли какво мога да напиша, но …смирение, смирение дедо попе.

 2. sponzor каза:

  Не обича паркетното монашество, а истинското; сврял се в запустяла обител край Лом, пък отскача до Брюксел; бил в екипа на самия вселенски партиарх, а сега съветва архонт Слави Бинев… да не изброявам всички неща, които не ми се връзват. Преди време четох подобно писание за пловдивския владика. Не мисля, че такива писания ползват и единия, и другия, а още по-малко Църквата ни и не разбирам защо се препечатват на тази страница, но да спра дотук.

 3. KATI каза:

  Повече се радвам като чета за вътрешните настроения на монаха Харалампий. Чудесно е да чуеш , че духовник го боли за брата и сестрата, че иска да покаже истинска любов, което всъщност е и всичко в Христа Иисуса.
  Но има и неща, които наистина смущават.
  Бог да пази и да вразумява , защото сме несъвършени, защото лесно се залита, защото са такива времената.

 4. Chorbalan4o каза:

  много мил човек, начетен и интелигентен. Бил съм на негови служби и смея да твърдя, че служи прекрасно.

  Отец Стояне, на прав път си. Смирение му е майката. 😉

 5. видрица2 каза:

  еииий европари за усвояване има ,а брате Харалампие все си в кюпа !!!нека Господ Бог е милостив

 6. timoti каза:

  Божеееее, погледни от небето и виж!!!

 7. Дон Кихот каза:

  Рано или късно всичко си идва на мястото и всеки си получава според делата.
  .
  Има една притча за фалшивата набожност: А.Турилов. Чудо о добродетельной попадье, введшей мужа в смертный грех. – http://www.portal-credo.ru/site/?act=lib&id=2066

 8. refab каза:

  Дарява автомобила си, според първоаприлския брой на в-к „Православен егоист“:http://egoist.dveri.bg/content/view/53/32/!!!!

  Да изпратим поздравителни писма по имейл:

  mitropolia_plovdiv@abv.bg

 9. ta6evv каза:

  Как можем да кажем на бялото черно.Ето така трябва да постъпват духовниците ни и по този начин да дават пример и на нас миряните.Мисля ,че социалнатъа дейност в БПЦ трябва да се развива.В по големите храмове спокойно могат да се правят такива мини-социални кухни.Десет човека днес да се нахранят в един храм,това никак не е малко.Капка по капка става вир..Така не само се дава храна но се дава и пример на всички вярващи,на институциите на обществото.

  Достойна постъпка на Митрополит Николай,дано повече хора сванат смисъла…

 10. forerunner каза:

  ta6evv, ама вече сме втори април.

 11. ta6evv каза:

  Разбирам те отче,но мисля ,че не може да си затваряме очите ако някой подееме такава добра инциятива.
  Пък било то и митрополит Николай:-)))

 12. forerunner каза:

  но това е първоаприлска шега, няма такова събитие

 13. Toshev2006 каза:

  Харалампи да не би да е отказал тотюнопушенето, та и на други наркомани помага?

 14. ta6evv каза:

  Отче,явно паднах в мрежата:-))).
  Благодаря за пояснението:-))

 15. Дон Кихот каза:

  „А чем сегодняшние монастыри (те, которые я знаю, за все говорить не буду) отличаются от нас, живущих среди греха? Сотовые телефоны, телевизоры в келлиях – вот так сегодня спасаются и монахи. Те из мирян, кто подвизался послушником в монастырях, не горят уже желанием быть монахами. А для каких целей монаху выдаются четки? Видимо, для украшения. Что-то я ни разу не видел, чтобы кто-то из них ими пользовался по назначению. И что самое интересное – монахи не рекомендуют в миру молиться умной молитвой. Надо так понимать: своим опытом делятся.“

  http://www.rusk.ru/st.php?idar=112649

 16. Chorbalan4o каза:

  „Харалампи да не би да е отказал тотюнопушенето, та и на други наркомани помага?“

  абре, тошев 2006, да те питам нещо: Има ли хора да се изповядват при тебе?

 17. Toshev2006 каза:

  но не такива, каквито си ги представяш.

 18. Chorbalan4o каза:

  ти пък откъде знаеш какви си ги представям?! всеки човек си има своите душевни и телесни слабости, но това не му пречи да помага на другите. Питах те, щото не вярвам да си постигнал съвършенство, но със сигурност ги наставляваш, нали така?

 19. Toshev2006 каза:

  Как можеш да помогнеш на някого в нещо, в което на себе си още не си помогнал.Лекарю изцери първо себе си!!!
  Горното казах, защото познавам Харалампий, и като имам предвид поговорката „денят си личи от заранта“, рекох, че нищо не става от него.Това е!

 20. Chorbalan4o каза:

  „Как можеш да помогнеш на някого в нещо, в което на себе си още не си помогнал“.

  Знаеш ли как? И аз не знам. НО явно може. Не че ми е работа да коментирам слабостите му, но о. Георги Фотакиев със сигурност не е отказал цигарите, а има най-голям успех сред наркозависимите и това никой не може да го отрече.Ти ми обясни как става това. А о. Харалампий е много готин и това го гарантирам, щото го познавам.

 21. stalker каза:

  Не знам какво не ви хареса в статията но аз лично бях в добридолския манастир и видях с очите си каква работа се върши за въздигането и възраждането му като духовено и религиозено място където хората от този край и не само могат да преоткрият или възстановят вярата си. Само с добри намерения и да се чака на една попска заплата не става обаче.